Fuerteventura

Fuerteventura heeft de meeste stranden van de Canarische Eilanden en is populair bij zon-, zee- en strandliefhebbers. Ook windsurfers komen graag naar dit eiland, want zoals de naam al verraadt, waait vaak een stevige wind op Fuerteventura.

Bekijk hier onze actuele Fuerteventura aanbiedingen

Kijk voor meer uitgebreide, relevante informatie voor uw vakantie Fuerteventura op Royal Fuerteventura.

Toerisme

Fuerteventura is minder druk dan Lanzarote, Gran Canaria en Tenerife, maar het aantal toeristen dat het eiland bezoekt is groeiende. Zij komen vooral voor de eindeloos lange witte zandstranden en de goede watersportmogelijkheden. Corralejo, Caleta de Fuste en Jandía zijn de populairste badplaatsen, waar u vele faciliteiten vindt. Zeer bekend is het Playa de Sotavento, een 22 kilometer lang strand dat populair is bij zonaanbidders en windsurfers. Behalve het Sotavento strand kent Fuerteventura zo’n 150 kleine en afgelegen stranden, waar u in alle rust kunt genieten van zon en zee. Diverse stranden worden vooral bezocht door nudisten.

Bezienswaardigheden

Op Fuerteventura vindt u een aantal natuurparken die zeer de moeite waard zijn. Het Parque Natural de las Dunas is een 27 km² groot duingebied dat aan een woestijn doet denken. Tussen Fuerteventura en Lanzarote ligt het onbewoonde eiland Los Lobos dat als geheel als natuurreservaat geldt. Los Lobos heeft een uniek ecosysteem en u kunt een mooie wandeling over het eiland maken. De onherbergzame gebieden Malpaís Chico en Malpaís Grande worden gekenmerkt door het vulkanische karakter. Door beide gebieden loopt een wandelpad. Behalve natuur vindt u op Fuerteventura ook enkele bezienswaardige plaatsen. De mooiste plaats van het eiland is Betancuria, dat in 1404 gesticht werd door Jean de Béthencourt. Zeer de moeite waard zijn daarnaast La Oliva met het 18de eeuwse Huis van de Kolonels, het openluchtmuseum in Tefía, één van de oudste plaatsen van Fuerteventura, Antigua, en Pájara, een 16de eeuwse nederzetting. In La Lajita vindt u Zoo Parque de los Camellos, een klein dierenpark met circa 200 dierensoorten van over de hele wereld.

Activiteiten

Fuerteventura is bij uitstek geschikt voor het beoefenen van watersporten. Met name surfen en windsurfen zijn populair, omdat de stevige wind voor perfecte condities zorgt. Op het eiland zijn diverse watersportcentra te vinden waar u lessen kunt nemen en materiaal kunt huren. De wateren rond Fuerteventura zijn de moeite van het ontdekken waard, dus duiken is een andere geliefde activiteit. Blijft u liever aan land dan bieden de natuurgebieden op Fuerteventura tal van wandel- en fietsmogelijkheden.

Klimaat

Fuerteventura is het zonnigste eiland van de Canarische Eilanden en omdat er altijd wind staat wordt het nooit te heet. Aan de andere kant zorgt de wind in de wintermaanden voor frissere gevoelstemperaturen. Het regent nauwelijks op het eiland en water wordt vanuit de andere eilanden geïmporteerd. De combinatie tussen veel zon, weinig regen en hoge temperaturen maken Fuerteventura tot een geliefde bestemming.

Achtergrond

Tussen 1402 en 1405 werd Fuerteventura door Jean de Béthencourt en Gadifer de la Salle veroverd. Lange tijd was landbouw de belangrijkste inkomstenbron voor het eiland, maar droogte, vulkaanuitbarstingen en neerdalend zand uit de Sahara maakte hier een einde aan. Momenteel zorgt het toerisme voor het grootste gedeelte van de inkomsten van het eiland.

Foto’s van Fuerteventura

Populaire Fuerteventura accommodaties

H10 Ocean Suites 8.8
10 aanbieders
vanaf €527
SBH Monica Beach 7.3
10 aanbieders
vanaf €542
Las Marismas 8.1
8 aanbieders
vanaf €431

Bekijk alle 131 accommodaties in Fuerteventura

Ligging van Fuerteventura

De Canarische Eilanden

Lees meer over de andere Canarische Eilanden: