La Gomera

La Gomera is een klein, rustig, groen eiland met weinig voorzieningen. Toeristen komen voor de rust en de mooie, ongerepte natuur.

Bekijk hier onze actuele La Gomera aanbiedingen

Kijk voor meer uitgebreide, relevante informatie voor uw vakantie La Gomera op Royal La Gomera.

Toerisme

Veel toeristen bezoeken La Gomera voor één dag met een tocht vanaf Tenerife. Sommigen kiezen echter voor een langer verblijf op het eiland om optimaal te kunnen genieten van de rust en het prachtige landschap te kunnen verkennen. Massatoerisme en industrie zult u hier niet vinden, maar wel ravijnen, laurierbossen en groene valleien met terrasbouw. Het meest toeristisch is Valle Gran Rey, een samensmelting van enkele kleine badplaatsjes. In Valle Gran Rey vindt u een zwart zandstrand. Een andere populaire badplaats is Playa de Santiago, waar u enkele stranden en diverse bars en restaurants aantreft.

Bezienswaardigheden

Op La Gomera bevindt zich het Parque Nacional de Garajonay, het enige nationale park van Spanje dat door de Unesco is opgenomen op de Werelderfgoedlijst. Het is 40 km² groot en in het park groeien zo’n 450 plant- en boomsoorten. Bijzonder aan het park is de mist, die vrijwel constant aanwezig is. Centraal in het park ligt een oeroud laurierbos. Plaatsen die de moeite van een bezoek waard zijn, zijn San Sebastián de La Gomera, Agulo, El Cercado en La Calera. In San Sebastián vindt u enkele mooie gebouwen, Agulo is een idyllisch plaatsje omgeven door bananenplantages, in El Cercado vindt u het echte traditionele leven van La Gomera met een belangrijke rol voor de kunstnijverheid en La Calera is één van de mooiste plaatsjes van het eiland met diverse leuke winkeltjes en restaurants.

Activiteiten

La Gomera is bij uitstek een wandeleiland. Over het eiland lopen diverse wandelroutes met name door het Parque Nacional de Garajonay. Langs de routes zijn diverse uitkijkpunten, van waar u prachtig uitzicht op de omgeving heeft. Eén van de paden leidt naar het hoogste punt van La Gomera, de top van de Garajonay op 1487 meter hoogte. U kunt tevens zeer mooie tochten maken door de Valle Gran Rey. Houdt u rekening met koelere temperaturen in hoger gelegen gebieden. Net als op de andere Canarische Eilanden zijn surfen en windsurfen op La Gomera ook mogelijk en met name bij Valle Gran Rey is het goed watersporten.

Klimaat

Klimatologisch gezien moet La Gomera eigenlijk in twee delen worden verdeeld, het noorden en het zuiden. In het noorden is het doorgaans een stuk koeler dan in het zuiden en bovendien is het in het noorden veel minder zonnig dan in het zuiden. In het zuidelijk deel van het eiland is het het hele jaar door mooi weer, de zon schijnt veel en de temperaturen zijn aangenaam. Van de Canarische Eilanden valt op La Gomera (samen met La Palma) de meeste regen.

Achtergrond

Net als de andere Canarische Eilanden kende La Gomera als vroegste bewoners de Guanchen. In de 15de eeuw werd het eiland veroverd door de Spanjaarden. Anders dan op de andere eilanden is La Gomera altijd een agrarische eiland gebleven en hebben industrie en toerisme zich hier niet of nauwelijks ontwikkeld. De huidige bewoners zijn nog altijd grotendeels boeren en het leven op La Gomera is zeer traditioneel en kent vele oude gebruiken.

Foto’s van La Gomera

Populaire La Gomera accommodaties

Residencial El Llano 8.1
5 aanbieders
vanaf €530
Playa Calera 8.3
6 aanbieders
vanaf €689
Jardin del Conde 8
5 aanbieders
vanaf €521

Bekijk alle 32 accommodaties in La Gomera

Ligging van La Gomera

De Canarische Eilanden

Lees meer over de andere Canarische Eilanden: