Lanzarote

Lanzarote wordt ook wel Vuureiland genoemd en dat is niet vreemd, want het eiland telt bijna 300 vulkanen. Het binnenland van Lanzarote doet denken aan een maanlandschap.

Bekijk hier onze actuele Lanzarote aanbiedingen

Kijk voor meer uitgebreide, relevante informatie voor uw vakantie Lanzarote op Royal Lanzarote.

Toerisme

Lanzarote is een, vanwege het kale, vulkanische landschap, bijzonder eiland. Toeristen komen om te wandelen door het binnenland van het eiland en om langs de kust heerlijk te genieten van zon, zee en strand. In de grote badplaatsen Puerto del Carmen, Playa Blanca en Costa Teguise zijn tal van winkels, restaurants en bars te vinden en bovendien mooie zandstranden. Rond de hoofdstad Arrecife zijn eveneens mooie stranden gelegen. Kilometerslange stranden zult u op Lanzarote weinig vinden, meestal zijn ze klein, maar daarom niet minder aantrekkelijk.

Bezienswaardigheden

De grootste toeristische trekpleister van Lanzarote is het nationaal park Timanfaya. Dit park is ontstaan in de 18de eeuw toen bij een vulkaanuitbarsting lava grote delen van het eiland bedekte. Vulkanisch gesteente en koperkleurig zand vormen nu een bijzonder en indrukwekkend landschap. Stedenbouwkundige en kunstenaar César Manrique heeft een grote rol gespeeld in het behoud van het natuurschoon van Lanzarote. Hij heeft ervoor gezorgd dat nieuwbouw aan bepaalde eisen moet voldoen met betrekking tot de hoogte, stijl en kleur. Het door hem gebouwde huis in Tahiche is tegenwoordig een museum voor moderne kunst en absoluut een bezoek waard. Andere aanraders zijn de schilderachtige dorpen Haría en Yaiza, een bezoek aan de Cueva de los Verdes grot of Isla Graciosa, het kleinste bewoonde eiland van de Canarische Eilanden. Vogelliefhebbers moeten beslist een bezoek brengen aan Guinate Tropical Park, mensen die meer over de geschiedenis van Lanzarote en haar bewoners willen weten kunnen terecht in het Museo Agrícola El Patio in Tiagua en tot slot is een bezoek aan de wijnstreek La Geria zeer zeker de moeite waard.

Activiteiten

Nationaal Park Timanfaya biedt volop wandelmogelijkheden, maar wanneer u niet van wandelen houdt kunt u voor een kamelentocht van ongeveer een half uur kiezen. Watersporten zijn populair op Lanzarote en met name de noordkust biedt prima surfomstandigheden. Eveneens goed surfen is het bij Costa Teguise. Het eiland beschikt over twee golfbanen. Zoekt u het wat avontuurlijker, dan kunt u een wandeling door de Cueva de los Verdes maken.

Klimaat

Lanzarote heeft een zeer aangenaam klimaat. Vrijwel het hele jaar door bereikt de temperatuur de 20° grens. Bovendien regent het erg weinig met vrijwel geen neerslag tussen mei en september. In de zomer worden vaak temperaturen van rond de 27° gehaald.

Achtergrond

Lanzarote is waarschijnlijk vernoemd naar de zeevaarder Lanzarotto die hier in 1312 aan land ging. In 1402 werd het eiland veroverd door Jean de Béthencourt. Omdat Lanzarote zo dicht bij de Afrikaanse kust ligt, was het land in de 16de en 17de eeuw vaak doelwit van aanvallen van piraten. Tot de opkomst van het toerisme leefden de bewoners van Lanzarote van landbouw en visserij. Tegenwoordig komt 80% van de inkomsten van het eiland uit het toerisme. Toch zult u op Lanzarote geen hoogbouwcomplexen vinden, omdat strenge bouwregels gelden ten aanzien van hoogte, kleur en stijl van nieuwe bebouwing. In 1993 werd Lanzarote door Unesco benoemd tot biosfeerreservaat, waardoor het unieke landschap beschermd blijft.

Foto’s van Lanzarote

Populaire Lanzarote accommodaties

Floresta 8.1
9 aanbieders
vanaf €466
H10 Rubicon Palace 8
10 aanbieders
vanaf €506
Beatriz Costa & Spa 7
10 aanbieders
vanaf €450

Bekijk alle 164 accommodaties in Lanzarote

Ligging van Lanzarote

De Canarische Eilanden

Lees meer over de andere Canarische Eilanden: