La Palma

La Palma is het groenste eiland van de Canarische Eilanden en is vooral een populaire wandelbestemming. U vindt op La Palma rust en stilte. Langs de kust is een aantal toeristische badplaatsen te vinden, maar van massatoerisme is zeker geen sprake.

Bekijk hier onze actuele La Palma aanbiedingen

Kijk voor meer uitgebreide, relevante informatie voor uw vakantie La Palma op Royal La Palma.

Toerisme

Wanneer u een zon-, zee-, strandbestemming zoekt is La Palma niet de juiste keuze, houdt u echter van wandelen, mooie natuur en rust en vindt u het prettig de mogelijkheid tot een dagje aan zee te hebben, dan is La Palma een ideale keuze. Het is een prachtig groen eiland met tal van wandelmogelijkheden en weinig toerisme. Het eiland kent enkele kleine badplaatsen, zoals Puerto Naos, Tazacorte en Los Cancajos. De landinwaarts gelegen plaatsen Fuencaliente en Los Llanos de Aridane herbergen diverse accommodaties en in Los Llanos vindt u een aardig aanbod aan winkels en restaurants.

Bezienswaardigheden

Santa Cruz de Palma geldt als één van de mooiste plaatsen van de Canarische eilanden. Centraal in de hoofdstad ligt het Plaza de España, waaraan diverse mooie gebouwen gelegen zijn. De mooiste straat van de plaats is de Calle O’Daly met aan weerszijden historische panden. In de heuvels boven de hoofdstad ligt bedevaartsoord Las Nieves, waar zich het 17de eeuwse Santuario de la Virgen de las Nieves bevindt. Behalve het heiligdom zelf is de prachtige ligging van het oord alleen al een bezoek waard. Wat natuurschoon betreft is het nationaal park Caldera de Taburiente een absolute must. Het is een krater met wanden van 2 km hoogte, die ontstaan is na verschillende vulkaanuitbarstingen. Het door Unesco tot biosfeerreservaat uitgeroepen Los Tilos is 5 km² groot en bestaat uit regenwoud met onder andere oeroude laurierbomen.

Activiteiten

Wandelen, wandelen en nog eens wandelen is eigenlijk wat de meeste toeristen op La Palma doen. Veel wandelingen gaan door het nationaal park Caldera de Taburiente. De paden zijn echter niet bewegwijzerd en bovendien zijn sommige niet aan te raden voor mensen met hoogtevrees. Mooie wandelingen kunt u tevens maken door het biosfeerreservaat Los Tilos. De ultieme uitdaging voor fanatieke wandelaars is de Ruta de los Volcanes, een wandeling van 19 kilometer waar geoefende wandelaars zo’n 6 tot 7 uur over doen. De route loopt van Refugio el Pilar naar Fuencaliente en voert langs kraters en vulkaanranden.

Klimaat

Dat La Palma zo weelderig groen is heeft het te danken aan de hoeveelheid regen die met name in de wintermaanden valt. Samen met La Gomera valt op La Palma de meeste regen van de Canarische Eilanden. Er bestaan echter grote verschillen tussen de diverse plaatsen op het eiland. Puerto Naos en Tazacorte kennen bijvoorbeeld een zeer hoog aantal zonuren per jaar, terwijl in de hoger gelegen gebieden sneeuw niet ongewoon is. De gemiddelde maximum temperatuur in de winter is zo’n 16°, terwijl het in de zomer vaak tussen de 23 en 25° is. Tussen juni en september valt bijna geen neerslag.

Achtergrond

De vroegste bewoners van La Palma waren de Benahoarieten. Zij leefden in grotten en waren verdeeld in verschillende stammen. In 1402 begon de Spaanse verovering van de archipel, maar het duurde tot 1495 voordat de bewoners van La Palma zich overgaven en het eiland in Spaanse handen kwam. La Palma deed in de eeuwen daarna dienst als handelspost voor reizigers op weg naar Amerika en het eiland kende een rijke periode. Landbouw en visserij spelen een belangrijke rol op het eiland dat bekend staat om de sigarenproductie en honing.

Foto’s van La Palma

Populaire La Palma accommodaties

La Caleta 8.2
7 aanbieders
vanaf €471
Las Olas 8.1
7 aanbieders
vanaf €442
Sol La Palma 7.3
6 aanbieders
vanaf €553

Bekijk alle 92 accommodaties in La Palma

Ligging van La Palma

De Canarische Eilanden

Lees meer over de andere Canarische Eilanden: