Tenerife

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden en trekt jaarlijks vele toeristen. Het eiland wordt gekenmerkt door de vulkaan de Pico del Teide, de hoogste berg van Spanje. Langs de kust van Tenerife bevinden zich verscheidene grote badplaatsen met veel toeristische voorzieningen.

Bekijk hier onze actuele Tenerife aanbiedingen

Kijk voor meer uitgebreide, relevante informatie voor uw vakantie Tenerife op Royal Tenerife.

Toerisme

Tenerife biedt een combinatie van grote badplaatsen met vele faciliteiten en ongerepte natuur met afgelegen dorpjes. Populaire badplaatsen van het eiland zijn Playa de las Americas, Los Christianos en Puerto de la Cruz. In deze plaatsen vindt u stranden, cafés, restaurants, winkels en diverse uitgaansgelegenheden. Zeker in het hoogseizoen is het in de grote badplaatsen van Tenerife erg druk en valt overal wel wat te beleven. Wanneer u de drukte wilt ontvluchten kunt u het Anagagebergte in het noorden opzoeken of het Parque Nacional del Teide. In beide gebieden kunt u prachtige bergwandelingen maken.

Bezienswaardigheden

Voor natuurliefhebbers zijn het Parque Nacional del Teide en het Anagagebergte absolute aanraders. Het nationaal park kent als hoogtepunt, letterlijk en figuurlijk, de Pico del Teide, de 3718 meter hoge vulkaan. Verder bestaat het park uit zandplateaus, asbedden en indrukwekkende rotspartijen. U kunt naar de top van de Teide met een kabelbaan. Het Anagagebergte is een vulkanisch gebied dat dankzij het gunstige klimaat erg groen is. Wandelaars kunnen onderweg dan ook genieten van veel verschillende planten en bomen. Tenerife kent naast prachtige natuur ook mooie steden en dorpen. De hoofdstad Santa Cruz de Tenerife is beslist de moeite waard. U kunt een bezoek brengen aan één van de musea, winkelen op de Calle Castillo, slenteren over de Rambla del General Franco, één van de mooiste straten van de stad en een kijkje nemen in één van de kerken of de markthal. Het prachtige historische stadje Garachico mag u bij een bezoek aan Tenerife niet overslaan en La Orotava mag u al helemaal niet missen. Dit is één van de best bewaarde en mooiste historische steden van de Canarische eilanden met prachtige 17de en 18de eeuwse gebouwen en smalle kasseien straatjes. Zeer populair bij toeristen is ten slotte het Loro Parque, een dierentuin waar papagaaien-, dolfijnen- en zeehondenshows worden opgevoerd en waar zich het grootste orcacomplex ter wereld bevindt.

Activiteiten

De grote badplaatsen van Tenerife bieden diverse watersportfaciliteiten. Geoefende windsurfers komen vanwege de harde wind graag in El Médano. Wandelaars hebben tal van mogelijkheden in zowel het Anagagebergte als in het Parque Nacional del Teide. In de gebieden zijn verschillende wandelpaden uitgezet. Duiken is een geliefde activiteit op Tenerife en in diverse plaatsen langs de kust vindt u duikcentra, waar u terecht kunt voor cursussen en expedities. Houdt u van golfen, dan is Tenerife hét Canarische Eiland voor u. Het eiland kent negen golfbanen, maar dit aantal zal de komende jaren zeker uitgebreid worden.

Klimaat

Klimatologisch gezien moet Tenerife in twee delen worden verdeeld, het zuiden en het noorden. Het zuiden van Tenerife is zonniger en droger en de temperaturen liggen overdag het gehele jaar door tussen de 20 en 30°. Het zuiden wordt van het noorden gescheiden door de Pico del Teide. Op deze berg kan in de winter sneeuw liggen en wanneer u de berg gaat bewandelen doet u er goed aan, met name in de winter en het voorjaar, om een trui en lange broek mee te nemen. Het noorden van Tenerife is natter en de hemel is hier zelden strakblauw zoals in het zuiden. Wanneer het warm is, voelt het in het noorden vanwege de hoge luchtvochtigheid benauwd aan.

Achtergrond

De eerste bewoners van Tenerife waren de Guanchen. In de taal van de Guanchen betekent de naam van het eiland ‘witte berg’, dat verwijst naar de Pico del Teide. De Guanchen op Tenerife boden het langst verzet tegen de Spanjaarden en pas in 1496 brak het verzet van de Guanchen en werd Tenerife als laatste eiland door de Spanjaarden veroverd. In de eeuwen die volgen was het eiland, net als de andere Canarische Eilanden doelwit van piraten, maar ook werd het gebruikt als tussenstop voor zeevaarders op weg naar Amerika. Het toerisme bereikte Tenerife al aan het eind van de 19de eeuw en vanaf de jaren 70 van de vorige eeuw werd het eiland een steeds populairder bestemming en begon men de eerste stranden aan te leggen met zand uit de Sahara.

Foto’s van Tenerife

Populaire Tenerife accommodaties

Rural XQ Finca Salamanca 8.1
5 aanbieders
vanaf €524
H10 Conquistador 9
10 aanbieders
vanaf €698
Parque Santiago IV 8.3
5 aanbieders
vanaf €512

Bekijk alle 235 accommodaties in Tenerife

Ligging van Tenerife

De Canarische Eilanden

Lees meer over de andere Canarische Eilanden: