Gran Canaria

Met jaarlijks zo’n 2.5 miljoen toeristen is Gran Canaria één van de populairste eilanden van de archipel. De meeste toeristen komen voor de stranden, het nachtleven en de vele toeristische voorzieningen. Wandelaars en cultuurliefhebbers komen op het eiland eveneens aan hun trekken.

Bekijk hier onze actuele Gran Canaria aanbiedingen

Kijk voor meer uitgebreide, relevante informatie voor uw vakantie Gran Canaria op Royal Gran Canaria.

Toerisme

De toeristische sector is op Gran Canaria ver ontwikkeld wat resulteert in een groot scala aan mogelijkheden. De toeristische centra vindt u vooral in het zuiden van het eiland. Met name Playa del Inglés en Puerto Rico zijn drukbezochte vakantiebestemmingen, mede omdat zich hier de mooiste zandstranden van het eiland bevinden. Beide plaatsen hebben een bruisend nachtleven dat vele toeristen aanspreekt. Aan de noordzijde van het eiland vindt u met name kiezelstranden en kleinere plaatsen. Op Gran Canaria zijn enkele themaparken, zoals Aquasur, Holiday World en Sioux City gevestigd. In Palmitos Parque vindt u een 1500 vogelsoorten tellend park, waar vogelshows worden gehouden, maar ook orchideeën worden gekweekt en tevens een aquarium met tal van vissen te vinden is.

Bezienswaardigheden

Dé culturele trekpleister van Gran Canaria is de hoofdstad Las Palmas. De stad kent een lange, interessante geschiedenis en in de musea en de oude kern, La Vegueta, zult u veel over deze geschiedenis leren. Brengt u in ieder geval een bezoek aan het Casa de Colón, het Huis van Columbus, zo genoemd omdat Columbus hier ooit verbleef. Nu vindt u in het huis een museum. Ten zuidwesten van Las Palmas vindt u Teror, de religieuze hoofdstad van het eiland met enkele historische gebouwen, een basiliek en het Casa Museo de los Patrones de la Virgen museum. Andere noemenswaardige plaatsen zijn het deftige Tafira Alta met koloniale sfeer, het bloemrijke Santa Brígida, Arucus, waar zich de grootste rumfabriek van de archipel bevindt en Moya, de geboorteplaats van dichter Tomás Morales. Wat natuurschoon betreft heeft Gran Canaria ook het nodige te bieden. Wandelaars en natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de bergen, met als hoogste punt de Pico de las Nieves. Tevens de moeite waard zijn de Guayadequecanyon en een tocht naar de vulkanische Caldera de Bandama. Tot slot bieden de vele plantages (bananen, papaja, avocado, mango) en boomgaarden (amandel, pruimen, perziken, kersen) prachtig decor voor mooie wandeltochten.

Activiteiten

Tijdens een vakantie op Gran Canaria hoeft u zich beslist niet te vervelen. Watersportliefhebbers kunnen op diverse stranden terecht. Geoefende surfers gaan bij voorkeur naar Pozo Izguierdo. Ook duiken en (diepzee)vissen zijn populaire activiteiten. In diverse plaatsen vindt u duikscholen en havens waar u vistrips kunt boeken. De bergen van het eiland bieden mogelijkheden voor het maken van indrukwekkende bergwandelingen. Gran Canaria telt tevens acht golfbanen, dus genoeg mogelijkheden voor de golfers onder u.

Klimaat

Op Gran Canaria is het eigenlijk het hele jaar door mooi weer en het is om die reden een populaire winterzonbestemming. In de wintermaanden is het lenteweer en ligt de temperatuur gemiddeld rond de 20°. Het regent weinig op het eiland met de grootste kans op regen in november en december. In de zomer kan het erg warm zijn en schijnt de zon volop.

Achtergrond

De oorspronkelijk bewoners van Gran Canaria waren de Guanchen, een volk dat in grotten en hutten leefde. Aan het eind van de 15de eeuw veroverden de Spanjaarden het eiland. Zij stichtten Las Palmas dat uitgroeide tot een belangrijke haven voor schepen die onderweg waren naar Amerika. Ook Columbus maakte op Gran Canaria een tussenstop. Het eiland kende in de 17de en 18de eeuw een bloeitijd door handel in suiker en wijn. Vanaf het begin van de 19de eeuw ging het een stuk slechter met de economie en vertrokken veel eilandbewoners richting Zuid-Amerika. Met de opkomst van het toerisme in de jaren 60 kwam Gran Canaria weer in beter vaarwater terecht.

Foto’s van Gran Canaria

Populaire Gran Canaria accommodaties

Sol Barbacan Residence 8.9
6 aanbieders
vanaf €557
Dunas Mirador Maspalomas 7.3
11 aanbieders
vanaf €459
Gloria Palace Amadores 8.9
9 aanbieders
vanaf €663

Bekijk alle 245 accommodaties in Gran Canaria

Ligging van Gran Canaria

De Canarische Eilanden

Lees meer over de andere Canarische Eilanden: